zondag 24 juli 2011

Dressing [1]

Sla is zomer, elke dag een frisse salade is heerlijk, maar afwisseling is ook wel aangenaam. Ik houd niet zo van hele mayo achtige sla dressing en ik ben eerlijk gezegd ook meer voor pure smaken die niet zo vet zijn. Een dressing maakt de salade, hij zet het accent maakt het fris, zuur en laat de groente sprankelen. Dit kan nou juist met zuur, zoet, knoflook, peper…..
Dit blog is deel 1 want er zijn zo veel type dressing. Bij verschillende salades, verschillende ingrediënten met bonen, zonder bonen, alleen groen of juist met veel rood, of met bloemen past weer een andere dressing!
Hierin de honing mosterd dressing en een citroen-knoflook dressing!

Spaghetti a la Carbonara di Pappi.

Na wat light en wat zomers mag er ook wel wat vets en zwaars, want af en toe moet je gewoon een goed bodempje leggen en genieten. Dan heb ik altijd wel zin in een zelf gemaakte verse carbonara en zeker die van mijn pappi.
Hij voelt zich altijd een halve Italiaan als hij deze staat te maken. Dan verteld hij over zijn jeugd dat hij vakantiewerk deed bij Lago di Iseo. En dat daar de Riva boten over het meer spoten en hoe mooi en puur het daar was en dat hij daar Italiaans heeft leren koken.
Nou daar heeft hij het wel geleerd! 

Zomersoep, Gazzpazzo

Een paar strand dagen doen wonderen met je huid, je humeur en je zomer gevoel. Lekker met je voetjes in het zand en de zee. Zon op je huid en veel met ballen spelen. In slaap vallen met een boek in een strandkorf terwijl de bootjes voorbij varen. Heerlijk en het voelt allemaal zo gezond. Veel vet eten is dan niet aan mij besteed. Een salade en wat soep en wat snoep broodjes met kaas en tomaatjes en een lekker glas wijn is waar ik na een stranddag echt zin in heb. Deze zomersoep gazpacho is geïnspireerd op een recept uit de delicious aug 2011, p 67. Recepten zijn leuk maar er moet altijd wat in verandert worden... daarom mijn gazzpazzo.

Zalmfilet met citroen en dille

Op het marktje hier in t zeedurp staat een viskraam. Gelukkig is deze viskraam ook voor verse vis. Want naast de vissersboot met super verse vis, maar dat is de enige mogelijkheid om niet gerookte vis te kopen. Want alle andere vistentjes hier in de omgeving hebben alleen gerookte vis. Blij was ik dus dat de markt kraam een grote verse zalmfilet had. Um zu rauchen? werd gevraagd… Nein nein frisch! Ow…. Ze keek me een beetje beduusd aan… Gekke Hollanders heeft ze vast gedacht.. Of mijn Duits was gewoon niet zo goed waarom ze zo keek...

Zzzzomerfruit

Op vakantie lees ik veel, slaap ik veel en kook ik veel. Even geen werk, even geen sociaal leven, even helemaal niks. Een stapel romans, een bed of kooi, zeelucht, een paar kooktijdschriften, een keuken, hoe klein ook en ik kan vakantie vieren.

Ik vier mijn vakantie vaak in Duitsland in het noorden vlakbij Kiel. Duitsland klinkt niet erg sexy en dat is het wellicht ook niet maar fijn is het hier wel. Korfstoelen staan op het strand. Kite surfers iets verder op bij de branding, uitzicht over de Kieler fjord en daarna de Oostzee. Bootjes die voorbij varen en een heel kneuterig dorp waar twee keer per week markt is en waar je een dorp verderop vanaf de vissersboot Frische Fish kan kopen.
Wat heeft dit dan allemaal met Zomerfruit te maken zou je denken… dat komt zo. Het is het begin van een aantal recepten waar ik al zo lang over wil schrijven maar steeds uitstel. Ik heb wat in te halen volgens mij. Mijn 1 recept per maand wat ik in eerste instantie beloofd had is er een beetje bij in geschoten maar nu heb ik vakantie dus ik kan een handeling bij mijn vakantie lijstje voegen.. Ik lees veel, ik slaap veel ik kook veel en ik blog weer.

Zomerfruit..

vrijdag 1 juli 2011

Tips rondom Stadslandbouw Amsterdam Nieuw West

Ok, Veel te lang geleden. Gelukkig is het bijna vakantie en kan ik weer in alle rust wat receptjes uit tikken die ik voor jullie heb uit getest. Want ik heb opzich niet stil gezeten kook technisch gezien, alleen het schrijven en bloggen vraagt toch iets meer discipline! Eén belofte: ik maak het goed!