zondag 24 juli 2011

Dressing [1]

Sla is zomer, elke dag een frisse salade is heerlijk, maar afwisseling is ook wel aangenaam. Ik houd niet zo van hele mayo achtige sla dressing en ik ben eerlijk gezegd ook meer voor pure smaken die niet zo vet zijn. Een dressing maakt de salade, hij zet het accent maakt het fris, zuur en laat de groente sprankelen. Dit kan nou juist met zuur, zoet, knoflook, peper…..
Dit blog is deel 1 want er zijn zo veel type dressing. Bij verschillende salades, verschillende ingrediƫnten met bonen, zonder bonen, alleen groen of juist met veel rood, of met bloemen past weer een andere dressing!
Hierin de honing mosterd dressing en een citroen-knoflook dressing!

Honing mosterd dressing
Olijf olie
Doesburgsche mosterd (of een andere grove mosterd)
Honing
Witte wijn azijn
Peper
Zout

Deze dressing is lekker met een salade met een mix van sla, avocado, komkommer en cherrytomaatjes. Allemaal door elkaar, dressing erover en genieten maar. Lekker bij rood vlees, een biefstukje of een bbq!

Citroen-knoflook-dressing
Olijf olie
Witte wijn azijn (kleinscheutje)
Sap van de citroen
Vier raspen van de citroenschil
1 teentje geperste knoflook
Peper
Zout
Handje gehakte verse peterselie

Deze dressing is heel lekker met een groene salade met veel soorten bonen.
Zorg voor deze salade dat je veel vers hebt. In juni/juli heb je veel bonen, tuinbonen, doperwten, spersziebonen, sugar snaps noem t maar op. Lekker is als de bonen even geblancheerd zijn. Elke boon heeft een andere kook tijd dus zorg eerst dat je de grote bonen kookt en daarna de kleintjes. Een grote pan water opzetten en deze met een beetje zout goed aan de kook brengen. Bonen er in en na wat minuutjes met een schuimspaan er uit halen en afspoelen onder de koude kraan. Dit voorkomt dat ze doorgaren en dus te gaar worden. Knapperige boontjes zijn namelijk het lekkerste door deze sla. (sperziebonen 7 min, doperwten 3 min) 
De bonen met een knapperige ijsbersla en wat notige rucula is al lekker. Komkommer en een klein heel fijn gesneden sjarlotje maken de salade mix af. Een paar blokjes witte kaas, feta kaas of geitenkaas er door voor de vulling. De citroen dressing er over en smullen maar. Lekker bij lichte kip en vis gerechten.

Ook is deze dressing lekker over de ratatouille!
Later meer dressingen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten