zondag 24 juli 2011

Zomersoep, Gazzpazzo

Een paar strand dagen doen wonderen met je huid, je humeur en je zomer gevoel. Lekker met je voetjes in het zand en de zee. Zon op je huid en veel met ballen spelen. In slaap vallen met een boek in een strandkorf terwijl de bootjes voorbij varen. Heerlijk en het voelt allemaal zo gezond. Veel vet eten is dan niet aan mij besteed. Een salade en wat soep en wat snoep broodjes met kaas en tomaatjes en een lekker glas wijn is waar ik na een stranddag echt zin in heb. Deze zomersoep gazpacho is geïnspireerd op een recept uit de delicious aug 2011, p 67. Recepten zijn leuk maar er moet altijd wat in verandert worden... daarom mijn gazzpazzo.



Ingrediënten
2  rode paprika’s
1 bak tros tomaten (9 tomaten ofzo)
1 komkommer
1 venkel
1 teentje knoflook
5 stengels bleekselderij
Tomatensap
Olijfolie, extra vierge
Scheutje witte wijn azijn
Peper
Zout
Scheutje tabasco

Was alle groenten goed en snij ze in grote stukken. Ontvel de tomaten. Dit doe je door een kruis te snijden in het kontje van de tomaat en ze even in kokend water te leggen. 1 min is al voldoende dan even onder de koude kraan het velletje eraf halen en snij de tomaten in grote blokken. Snij de knoflook heel fijn. Doe wat olie in de pan en bak de knoflook een beetje aan. Zorg er wel voor dat er of een stukje paprika of venkel bij ligt, want alleen knoflook in de pan verbrand veel te snel. Voeg de groente er bij en bak het even goed aan. Peper en zout het goed. Het hoeft niet helemaal gaar gaar te zijn hoor. Blus het af met een scheutje witte wijn en voeg de 0,5 l tomatensap er bij. Breng het aan de kook en roer het goed door. Pureer de soep tot een gladde massa met de staafmixer.
Laat de soep afkoelen (lauw kan ook) Breng het nog een beetje op smaak met een scheutje witte wijn azijn, een scheutje tabasco en druppel er 3 el olijf olie door. Dit is een heerlijke picknicksoep of voor tijdens het varen. Je kan de soep in de thermoskan mee nemen en zo inschenken. Bij de koude soep is het lekker om wat crostini’s te serveren  Deze in de oven geroosterde broodjes kunnen daarna worden ingesmeerd met een teentje knoflook en wat pittige kaas, parmezaan of gorgonzola.

Heerlijk licht, zomer gerecht en zonder het crostinitje ook nog heel erg light voor de genietende vermageraars onder ons.
Lekker om er wat bleekselerij stengels in te doen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten