zondag 1 augustus 2010

Courgette tomaten salade maar dan anders

Courgette tomaten salade maar dan anders....... zou je niet zeggen als je het zo ziet. It's not in the looks but in the preperation. :)

Ok, toegegeven het is niet zelf bedacht maar een geteste bereidingswijze van een recept uit een oude elle eten. Getest, beproefd en zeer goed bevonden zelfs!

Ingrediƫnten voor 4 personen

1 Courgette met de kaasschaaf in lange plakken (dus niet in rondjes)
5 trostomaatjes in partjes
bosje verse munt of basilicum of een mix hiervan fijn gehakt
lekkere olijf olie
2 gekneusde knoflookteentjes
witte balsamicoazijn
peper/zout

Schaaf eerst de courgette in dunne plakken en snij de tomaten in partjes. Leg deze op een mooie schaal en meng deze alvast een beetje.
Doe in een pan een flinke scheut lekkere olijf olie en doe hier de gekneusde knoflookteentjes in. Laat de olie warm worden (niet te snel). Giet de warme knoflook olie over de courgette en tomaten.Door de warme olie garen de courgettes een beetje en worden ze zacht. Doe hier vervolgens peper en zout, een scheut witte balsamico azijn en de verse munt/basilicum bij.
Laat dit een uurtje marineren. 

Heerlijk (,) simpel, gezond en te combineren met veel.
Echt een succes nummertje als je het mij vraagt!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten