zondag 29 augustus 2010

Restaurant Intermezzo: As tijdens de restaurantweek

www.restaurantas.nl 

Twee keer per jaar wordt de restaurantweek georganiseerd. DE mogelijkheid om eens wat betere restaurants te bezoeken en te zien wat je daar van kan leren. Ik ging dit keer met Herman naar As. Het restaurant (in het Beatrixpark, in Amsterdam) dat bekend staat om de tuindieren. As heeft namelijk 2 varkens in de tuin die helpen het GFT afval te verwerken en up te cyclen naar top vlees. Want in oktober is namelijk het snuit tot staart maal. Dan worden de varkens geslacht om vervolgens over heerlijke gerechten van te maken. Alles van het varken wordt verwerkt. Dat noem ik nou eerlijk en heerlijk eten.


Het is nu geen oktober maar augustus dus geen varkens op het menu. Maar wel eerlijk eten uit de streek. Geen poespas maar echt eten. Het menu zie je hier onder. Je krijgt wat je is beloofd, de smaken zijn puur en intens. Het leuke ook nog is dat ze veel met vergeten groenten werken en streekgroenten. Zo komen de groenten van Wim Bijma van de Osdorperweg www.wimbijma.com. Top spul heeft hij. In HET stadslandbouwgebied van Amsterdam de Tuinen van West.


Het leuke van eten bij As is ook de manier waarop er gegeten wordt. Je zit in een ronde ruimte wat eerst een klooster was. Vanuit de as zijn de tafels neer gezet als spaken. Het zijn grote lange robuuste tafels waar 6 - 10 mensen aan kunnen zitten. Als je dus met z'n tweeën bent krijg je er tafelgenoten bij!
Het vooraf krijg je op een eigen bord geserveerd. Het hoofdgerecht wordt in schalen geserveerd. Er moet dus opgeschept worden. Die maakt het huiselijk, gezellig, oer, fijn, delen. Ik ben fan van dit restaurant. 
De bediening is goed, ietsje traag soms, maar goed de drukte van restaurantweek is ook anders dan in normale weken. Het personeel weet van het eten, weet waar het vandaan komt en hoe het bereid wordt. De keuken is een buiten keuken met een enorme steenoven. Er staan wat barkrukken bij om een kijkje te nemen... een genot om naar daar te zitten.

Het is niet in het centrum maar zeker de moeite waard om te gaan eten als je met een leuke club iets te vieren hebt!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten