zondag 26 september 2010

Pittig pompoensoepje

Ok een beetje vroeg misschien maar door dat grauwe weer toch nu al zin in een pompoensoepje. Wel met een vleugje zomerse paprika en een pittige chili.


Ingrediƫnten


Kleine bol pompoen
2 punt paprika's
1 grote ui
4 kleine aardappeltjes gewassen
2 gedroogde chilipepers
2 tuinkruiden bouillonblokjes
handje komijn in de vijzel fijn gemalen
water
peperkorrels
eventueel 1 blikje kokosmelk










Snipper het uitje en fruit deze in de soeppan in een klein scheutje olijfolie. Doe hier de gedroogde chili pepertjes in z'n geheel bij. Snij de pompoen en de paprika in stukken, dit mag best grof. Ik schil de pompoen maar dat hoeft nog niet eens. Was de aardappelen goed schoon, deze hoef je niet te schillen. Doe alle groente bij de ui en zet het even aan.


Kruimel vervolgens de bouillonblokjes, 4 tot 5 peperkorrels (zwart/rood) en de fijn gemalen komijn erbij. Laat de kruiden ook warm worden. Hier ontstaat een heerlijke geur.


Giet er vervolgens gekookt water bij totdat alles net onder staat. De pan hoeft dus niet helemaal vol te zitten.




Roer even goed door en doe de deksel op de pan.
Laat de soep een uurtje rustig pruttelen. Roer af en toe alles door. 
Als alles gaar is en de smaken goed vermengt zijn, zet ik altijd de staafmixer er op. Het zetmeel van de aardappel zorgt dat er een gladde dikke soep ontstaat, zetmeel verbindt! Dit hoeft op zich niet want ook in stukken is de soep lekker en vult zeker.
Ik heb om de chili iets te balanceren er een blikje kokosmelk aan toe gevoegd. Dit geeft de soep een iets Indiaas karakter. Heerlijk met verse korianderblaadjes en wat lekker brood.


Heerlijk, gezond en voor echte comfort momentjes!





Geen opmerkingen:

Een reactie posten