dinsdag 21 augustus 2012

Dips & Tricks


Het fijne is van dips is dat ze altijd van pas komen. Lekker op brood, lekker bij geroosterd vlees, lekker bij rauwe groentes en dan heb je er ook nog een die heel erg gezond is, hummus. De kikkererwt is namelijk ontzettend voedzaam. Je heb in de winkel steeds meer varianten maar waarom niet gewoon vers maken. Het is makkelijk te maken en altijd een succes!!

Hummus

1 blik kikkererwten
Handje Komijnzaad
1 eetlepel Korianderzaad
Sap van 1 citroen
Olijfolie
1 eetlepel Tahin
Peper/Zout
Paprikapoeder

Rooster in een droge pan het komijnzaad en het korianderzaad op een laag vuurtje tot dat ze gaan geuren. Maal ze dan fijn in een vijzel. Komijn is het belangrijkste specerij van de hummus hier mag altijd veel van in. Ik gok dat ik er een handje in doe, dit is naar smaak maar veel komijn is lekker!
Doe de kikkererwten met het gemalen komijn- en korianderzaad in de keukenmachine. Voeg hier het sap van de citroen bij met een flinke scheut lekkere olijf olie. Doe hier ook de eetlepel tahin bij en zet de keukenmachine aan. Zorg dat alles goed tot een gladde massa gemalen wordt. Hoe meer olijfolie je er bij doet hoe smeuïger hij wordt. Proef of de hummus genoeg smaak heeft. Voeg peper en zout toe. Sommige kikkererwten zijn al zout van zich zelf dus pas op met het zout. Stel de smaak eventueel nog af met wat extra tahin of citroen.
Doe de hummus in een mooi bakje en strooi er wat paprika poeder over en serveer met knapperig Turks brood of allerlei rauwe groente als radijs, bleekselderij, komkommer en paprika.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten