dinsdag 12 maart 2013

Wentelteefjes voor Wentel Eefje


Dag Wentel EEFjes!
Welkom bij de recepten voor kinderen uit de Baarsjes. Ik ben Femke en naast dat ik het te gek vind in de Baarsjes te wonen ben ik verliefd op de keuken, op koken, bakken en braden. Ik droom ervan om ooit een kinderkookboek te maken. Deze receptjes zijn een voorproefje. Het zijn makkelijke receptjes voor de jonge chef die zijn uit te breiden naar zeer culinaire gerechten om je ouders en vrienden mee te verrassen. Bij wentel EEFje krijg je twee keer per maand nieuwe receptjes te lezen. Heel veel kookplezier en ik hoor graag of het lekker is geworden!
Lees ze ook op www.geefomjaneef.nl

WenteltEEFje
Wat heb je nodig?
- 1 ei
- 1,5 grote glazen melk
- oud brood
- boter
- suiker
- kaneel
Hoe maak je het?
  • Breek het eitje in een groot diep bord en klop het met een garde goed door. Giet de glazen melk erbij en klop dit even goed door.
  • Doe het gas aan op middelhoog vuur en zet hier de koekenpan op. Smelt een klontje boter in de pan maar zorg dat dit niet te hard gaat.
  • Wentel een sneetje oud brood door het ei en melk mengsel en bak deze om en om goud bruin in de koekenpan!
  • Smeer een beetje boter over het gebakken broodje en doe er een beetje suiker en kaneel op.
  • Bak zo maar door tot het eimengsel op is!
  • Als je niet zo’n zoetekauw bent maar meer van kaas houdt, kan je ook een plakje kaas op het broodje leggen zodat het smelt. Dan zet je het gas iets lager zodat het broodje niet te hard aanbakt. Je kan dan ook het broodje niet meer omdraaien. Met een deksel op de pan smelt de kaas sneller!
TADAAA!
DE CULI -TIP
Gebruik in plaats van oud brood eens suikerbrood! (te koop bij BBrood op de markt of bij Bakkerij Kwakman) Dit kan je met kaneelijs en bosbessen spectaculair omtoveren in een toetje. Om je vingers bij af te likken!

1 opmerking: