dinsdag 12 maart 2013

Tahoe Telor

Meatless Monday.... nou ja kan maar Meatless Tuesday kan ook! 
Tahoe Telor werd bij ons thuis vroeger vaak doordeweeks gemaakt. Lekker snel klaar en zeker gezond!


Ingrediënten voor 2 personen:

1 blok tahoe/ tofu in plakken gesneden
4 eieren
half zakje soepgroente
klein bakje taugé
peper/zout
snufje koriander poeder
1/2 bosje selderij blad (vers gesneden)

voor de ketjap saus:
sap van 1 citroen
1 teen knoflook
1 schepje suiker
flinke scheut ketjap manis
1/2 rode peper in dunne ringetjes

Witte rijst voor twee personen

Zo maak je het:

Kook de rijst volgens het pakje met goed zout en laat het met de deksel er op lekker droog koken. 
Kluts de eieren met het peper, zout en de koriander poeder.
Snijd de tahoe in plakken van 2 cm en bak deze in wat olie licht krokant in een koekenpan. Als deze aan beide kanten goudbruin zijn doe dan het halve pakje soepgroente er over heen. Giet daarna het eimengsel in de pan en zet het vuur wat lager. Doe een deksel (of als je niet zo'n grote hebt een stuk aluminiumfolie) over de pan en laat de omelet stollen. De laatste 3 minuten kan je ook de taugé en het fijn gesneden selderij blad er bij doen.

Meng tijdens het stollen van de omelet de ketjap, het geperste knoflook teentje, de citroensap, de suiker en het halve rode pepertje goed door elkaar en breng op smaak met suiker. Het zout, het zuur en het zoet zijn echt HEERLIJK en die verse knoflook vergeet je niet zo snel.

Als de omelet gestold is is het klaar! Jamie Oliver heeft het over 15 min meals. Nou deze is sneller! (als je een leftover rijst hebt)

Schep wat rijst op, doe er een stuk omelet op met wat extra selderij en giet er de ketjap saus over! Lekker met wat gebakken uitjes en kroepoek!

Selamat makan!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten