zondag 7 november 2010

Lovely Lammmmm

Lam
mmmm
Lammmmm


Leven in een stad met vele verschillende culturen betekend een rijkdom aan verse ingredienten. Mijn moeder klaagt nog wel eens over dat in het oosten niet alles even goed verkrijgbaar is.. Zo ook lam in de herfst. Misschien niet al te lief voor de herfst schapen. Maar de afzet in het westen van Amsterdam is zo groot dat er vast boeren zijn die niet altijd in de lente lammetjes leveren.


Ik heb helaas niet de tijd om het hele recept helemaal uit te schrijven, dus hier volgen de foto's en een korte beschrijving!

Ingrediƫnten:
Lamsbout
4 grote eetlepels groffe mosterd (doesburgse)
2 of 3 fijn gesneden knoflooktenen
Zwarte peper
Grof zout
Mandarijnen sap van 2 mandarijnen
Citroensap van 1 citroen
Citroen schil van een goed schoongeboende bio citroen
Flinke scheut olijf olie
Een paar takken rozemarijn






Lam insmeren met de marinade met de hier boven genoemde ingredienten. In vershoudfolie wikkelen en een aantal uren laten marineren. 
Vervolgens in een braadpan olie en roomboter verwarmen. Als het heet is de bout om en om dicht schroeien. Vervolgens in de braadslede doen en langzaam in een voor verwarmde oven (100 graden) 1,5 uur a 2 uur garen .(tijd ligt aan de grootte van de bout) zorg dat de bout af en toe wat vet/ vocht over zich heen krijgt. 


De jus maak je in de braadpan met de left over van de marinade. Iets verdikken (in koken) en afblussen met een klein glaasje witte wijn.



HEERLIJK met een spampotje van pastinaak, aardappel en spruitjes! (mijn spruitjes waren iets te ver doorgekookt, ze horen iets feller groen te blijven!)


Geniet!

1 opmerking:

  1. Lieve lieve fem,

    wat een heerlijk lam! we hebben er zo van genoten, van ale je heerlijke gerechten trouwens en van je fijne huis en broer, schoonzusje en nichtje! was helemaal top !
    dit lam, gecombineerd met de heerlijke jus en stamppotje is zeker de moeite waard om te maken!!!!! heel veel liefs bar

    BeantwoordenVerwijderen