zaterdag 27 februari 2010

Fish and Chips

Soms heb je gewoon zin in vis, met een krokant laagje en frietjes met goede mayo. Ik heb dat laatste nooit zo vaak, maar dit weekend ontkom ik niet aan de drang om frietjes met mayo te eten. De vis is makkelijk, een goed stuk kabeljauw bij de visboer gehaald en deze heb ik lekker in een mosterd korst gestopt. Even bakken en klaar.. met een citroentje een frisse salade erbij en dus die FRIETJES MET MAYO..
mmm


Ingrediënten:
kabeljauwhaasje
Doesburgse mosterd
crème fraish
peper zout
bloem
paneermeel (of zelf maken van oud witbrood of beschuitjes)
schijfje citroen




frieten (ja de beste frietjes maak je zelf maar nu even niet, ik heb oven frieten gebruikt)


Goede mayo * van D&L*  of zelf gemaakte snelle mayo
(snelle mayo is makkelijk, zorg dat alle ingrediënten op kamer temperatuur zijn, doe 1 dl citroensap, 2dl zonnebloemolie, 1el gladde mosterd, 1 eierdooier (van een bio kip en vers) en een snufje zout in een hoge maatbeker. Zet hier de staafmixer op en trek deze langzaam omhoog, je ziet de heerlijke lobberige mayo ontstaan. Hier kan je van alles en nog wat aan toevoegen om hem iets extr extra's as te geven maar voor bij de vis.. gewoon mayo met misschien ietsje meer citroensap dan nodig)  




Maar de vis, daar gaat t namelijk om:


Kabeljauw in makkelijk te bakken stukjes snijden zodat ze goed in de pan kunnen. Pak twee bordjes, een met een mixje van bloem, peper en zout en het ander bordje met paneermeel, (of vers broodkruim van oud witbrood, maar ook een verkruimeld beschuitje) of een handje cornflacks doet wonderen)
Mix een grote eetlepel crème fraishe met een eetlepel mosterd (uiteraard de Doesburgse, als geboren en getogen Doesburger ben ik apetrots op dit oer streekproduct er is zelfs een mosterd museum!)


Wentel de kabeljauw door de bloem, peper zout mix vervolgens bestrijk je de vis met de mosterdsaus en dan door de paneermeel. 
Zorg dat je een antiaanbakpan goed warm hebt en smelt goede boter in de pan. Flink wat. Dan laat de paneer niet los. Bak de visjes krokant. Met wat frietjes, mayo en een schijfje citroen een heerlijk maal. Uiteraard een frisse sla met komkommer en niet te veel toestanden erbij en je wordt instant gelukkig!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten