zondag 7 maart 2010

Sardientjes

Sardientjes zijn er om van te genieten. Niet te veel en vooral in het seizoen en vooral duurzame visserij! 
Ze zijn goddelijk alsof er een engeltje over je tong kriebelt.


Het lekkere is van deze sardientjes dat je ze lekker met je handen mag eten, lekker met brood in de pan mag dippen en het heerlijk is met witte wijn.


Ingrediënten
voorgerecht


Sardientjes (4 per persoon) 
Ui, in ringen gesneden
knoflook 1 teen per 2 personen
verse blad peterselie gehakt
sap van een halve citroen 
verse zwarte peper en zout
scheutje witte wijn




Een goede koekenpan op het vuur zetten en boter laten smelten, het kan ook met olijf olie maar het dippen vind ik hierbij lekkerder met boter. De sardientjes schoon maken, dus het darm kanaal eruit, en de schubjes er af. De ui ringen fruiten met de knoflook, deze uiteraard fijn gehakt. De sardientjes erop. het vuur mag even flink hoog, dan krijgt de vis een knapperig korstje. De visjes hoeven maar even om en om. De peterselie mag er op als de sardientjes zijn omgedraaid. 
Als ze gaar zijn, kan een scheutje witte wijn en de citroensap er over om het af te blussen. Peper en zout er op en even laten uit sissen.


Dit is heerlijk met brood, een wit wijntje en goed gezelschap! ; )







Geen opmerkingen:

Een reactie posten