vrijdag 11 juni 2010

Ossobuco

Vandaag zou het eigenlijk heerlijk weer moeten zijn.  Maar de zomerse zon in de tuin laat het afweten en blootje voetjes zijn fijn warm verborgen in sokken... Toch wel een beetje jammer. Gelukkig kan ik van heel veel dingen gelukkig worden zoals dat het niet weers afhankelijk is dat er mensen komen eten. Lieve vriendjes waar ik geregeld etentjes en spelletjes avondjes mee heb komen vanavond eten...
Veel wijntjes, veel kletsen, muziekjes (en vanavond dan de opening van het wk op de achtergrond)
Ik ben expres thuis gaan werken om de ossobuco in de gaten te houden. Want dit gerecht is makkelijk voor een grote groep en heerlijk met een frisse sla en brood, maar het kost wat tijd.


Een beter maaltje is er niet voor vanavond. Toch een lekker warm maaltje met een zomerstintje maar hoeft niet persee in de zon.
Ik ben verhuist dus moet me weer opnieuw orienteren op de winkels om me heen. Vandaag heb ik een echte mokumse slager uitgerpobeert op de Jan Evertse, op de hoek met het Mercatorplein.
Alle vrouwtjes die hier kwamen zijn oud, met accent en met een flink geluid! De slager zelf is een tengere, zachtaardige, stille man. Geweldig om hier even te mogen wachten.
De turkse supermarktjes hebben prima groenten, maar toch ga ik mn marokaanse kippenboer (die ook groenten heeft) missen...


Goed.. de Ossobuco